“ Een mooi haarscherpe foto in een hoge resolutie en zonder ruis gemaakt door Freakrunner.”

Wie is Freakrunner

Mijn naam is Olaf Bok (52) ofwel bekend als "Freakrunner" in de motorwereld. Omdat ik al heel jong werd afgekeurd vanwege mijn epilepsie, begon ik mijn hobby's uit te bereiden zodat ik niet stil hoefde te zitten, de rest van mij leven. Met aanpassingen vanwege mijn lichamelijke klachten kon ik toch zo vrij zijn om al mijn hobby's uit te voeren. Werken hoef ik niet meer en kan zo mijn dagelijks leven invullen zoals ik wil. Ik ben een journalist, vlogger, fotograaf, videograaf, designer en heb 17 Facebook pagina's die ik, als er nieuws is, dagelijks up to date houdt, op mijn redactie in Nieuwegein. Tot eind 2019 hield ik mij ook bezig met het fotograferen en het filmen van evenementen, clubavonden, goede doelen ritten, bruiloften en begrafenissen in de motorwereld, maar vanwege veel pijn in mijn rug moest ik helaas hier mee stoppen.

Zoals ik al eerder schreef, niks doen doe ik niet graag en zo bedacht ik een nieuw evenement dat ik zittend kan uitvoeren en vond de locatie niet ver van mijn huis is, het fotograferen aan de Lekdijk. Het idee sloeg meteen aan bij de motorrijders die uit Nederland, België en Duitsland langs kwamen voor die ene foto. Ik sta vooral bekend om mijn service, mijn kwaliteit en vooral het liefde voor het vak waar geld geen rol in speelt. Natuurlijk haal ik wel mijn onkosten terug zoals de benzine om naar de locaties te rijden waar ik ga fotograferen en filmen en om het materiaal te kunnen aanschaffen, zodat ik nog lang mijn hobby kan blijven uitvoeren.

Het genieten in de buiten lucht, het bekijken van alles wat mij voorbij komt en de visite van diverse mensen die gezellig een praatje komen maken is voor mij een genot waar ik uren lang van kan genieten. Ik fotografeer motorrijders, sportwagens, oldtimers, mensen, natuur, vogels en nog veel meer... Ik fotografeer met de Sony A77II met een 50-500 Sigma lens die in de sportstand 12 foto's per seconde kan maken. Ik heb in totaal 8 locaties op de Lekdijk
waar ik zit te fotograferen. Maar mijn liefste plek is na het viaduct bij Nieuwegein en bij het fort Honswijk.